Välj vänlig konferens i Vänersborg

Den som googlar konferens göteborg bör vara beredd på att snabbt sitta och titta på ganska höga siffror, och efter ett tag kan en siffra som i andra sammanhang framstår som orimlig plötsligt kännas acceptabel. Glöm i det läget inte bort att det finns andra städer i västra Sverige.

Ett bra alternativ är Vänersborg, även känt som Lilla Paris. Staden delar närheten till vattnet och de pampiga stenbyggnaderna med den franska huvudstaden, men har antagligen fler bandylag. I likhet med Paris har Vänersborgs kommun växt ihop med de intilliggande, och man talar om de olika regionerna Tvåstad, Trestad och Fyrstad, som alla syftar på samarbeten med närliggande kommuner.

Tvåstad, Trestad och Fyrstad

  • Tvåstad är ett stadssamarbete med Trollhättan, den svenska filmindustrins centrum och hemstad för en av SAABs största fabriker. Trollhättan har ungefär dubbelt så många invånare som Vänersborg, men är enligt många inte lika vackert. Detta kan ha att göra med att Trollhättan är en väldigt ung stad för att ligga i södra Sverige: tätorten växte fram kring kanalen och industrierna från 1800-talets mitt, och först 1916 fick orten stadsrättigheter.
  • Trestad består förutom Vänersborg och Trollhättan även av Uddevalla i Bohuslän.
  • Fyrstad består förutom, de tre städer som ingår i Trestadsområdet även av Lysekils kommun. Städerna samarbetar på många olika områden, och det går därför att planera en konferens som tar tillvara det bästa i hela detta område, som sträcker sig från Vänern till Sakgerrak. Denna spridning får man inte om man bokar in en konferens i Göteborg.