Lämna Vänersborg men inte Sverige!

Just nu är den senaste semestertrenden att semestra i det egna landet och då är det tur att Sverige har så mycket att erbjuda! Här kan man resa land och rike runt och uppleva allt från samisk kultur i de norrländska skogarna uppe i Lappland till kamelrancher på Öland och mängder av andra roliga stopp finns att ta på vägen däremellan.

När man vill lämna Vänersborg men inte lämna landet är det skönt att veta att det i Sverige finns mängder av städer och byar som erbjuder något mer utöver det vanliga. Det bästa sättet att uppleva vårt avlånga land är genom en klassisk bilsemester men komihåg att det finns mycket att se så planera resan väl! Det lättaste sättet är att staka ut en resväg med utvalda rast stopp och platser man vill besöka. För barnfamiljen finns flera roliga nöjesparker att besöka och ett tips när man semestrar i södra Sverige i sommar är att besöka Skara Sommarland som i år firar sin trettionde födelsedag med nya attraktioner på både land och i vatten men dessutom bjuder parken på härlig sommarstämning.

”1984 slog Skara Sommarland upp portarna för första gången. Den sommaren stod bland andra Sveriges första pojkband Herreys för underhållningen och attraktionerna Surfing Hill samt Grand Prix-banan såg dagens ljus. Skara Sommarland har genomgått en kontinuerlig omvandling sedan dess och nu har tre decennier passerat sedan premiärsommaren. Attraktioner både på land och vatten har tillkommit och parken har vuxit både i omfång och i antal upplevelser.” läs mer.